Kattohuolto

Kattohuollon yhteydessä tutkitaan katon pinnoitteen kunto, mahdolliset vauriot kartoitetaan, roskat poistetaan. Tasakatoilla tärkeää on muistaa säännöllinen kattokaivojen puhdistus. Sadevesijärjestelmän toimivuus tarkistetaan samassa yhteydessä.

Huoltamaton katto on usein sammaloitunut. Sammal aiheuttaa esim. tiilen haurastumista, jonka seurauksena tiili imee vettä sisäänsä. Kun vesi jäätyy ja sulaa vuoden normaalin kiertokulun mukaan, aiheuttaa se tiilikatolla tiilien reikiintymistä ja halkeilemista. Sammal vaurioittaa myös huopakatteen kasvamalla sen lävitse.

Sammaleen poistamminen kattojen pinnalta on tärkeää, jottei  näitä vaurioita syntyisi.

Painepesurin käyttöä on syytä välttää tiili- ja huopakatoilla, koska se vaurioittaa lisää pinnoitetta.

Painepesuria voidaan käyttää vain, mikäli tiilikatto pinnoitetaan uudelleen pesun jälkeen.

Roskat ja suuremmat sammal turpeet tulee poistaa katolta, ensin mekaanisesti harjaamalla tai lehtipuhaltimella. Tämänjälkeen katto käsitellään kemiallisesti "Biocomp" aineella joka tappaa kaikki yksisoluiset sammaleet ja sienet.

Ennen puhdistusta ja BioComppausta....

Ennen puhdistusta ja BioComppausta....

Sama katto 1kk BioComppauksen jälkeen...

Sama katto 1kk BioComppauksen jälkeen...

Uusimmat kommentit

16.03 | 13:41

Hei, sukulaiseni pihalla Veikkolassa iso kasa katolta pudonnutta lunta pitäisi madaltaa ja levittää laajemmalle alueelle. Onnistuuko teiltä ja paljonko maksaisi?

T. Heikki

12.03 | 10:46

40 vuotta sitten pieni taimi.Nyt iso puu joka voi kaatua talon päälle. Kyseessä vaahtera.

09.01 | 11:36

mikä hinta on tulikori?

30.06 | 12:30

Heips,

Tarvitsisimme 2 tuhat kiloa hiekkalaatikkohiekkaa osoitteeseen Timontie 6, 03100 Nummela. Kuinka hienoa ja läpikäytyä tuo 26€/tonni hiekka on? Mitä tulee toimituskuluiksi?

Jaa tämä sivu