WWW.G-FISHING.FI

"Lohjalla kisataan elokuussa Green Fishingin suomenmestaruudesta.

Green Fishing on magneettikalastuksesta kehitetty harrastelaji. SM-kilpailu järjestetään Lauttaravintola Kaljaasissa yhteistyössä Nuuksio Services Oy:n kanssa.
Finaalipäivä on 27.8. ja sinne valitaan kymmenen kesän aikana eniten pisteitä kerännyttä kalastajaa.
Metallisia kaloja pääsee onkimaan lauantaisin Kaljaasin uima-alueella. Kaikista ylös saaduista kaloista saa pisteitä finaalia varten, mutta joistain kaloista saa rahapalkintojakin. Osallistumismaksu on viisi euroa ja siihen sisältyy magneetillinen onki.
 
Idean isä on Nuuksio Services Oy:n omistaja, veikkolalainen Timo Aarnio. Hän on harrastanut magneettikalastusta viisi vuotta. Kaksi vuotta sitten Aarnio sai idean, että harrastuksesta voisi kehittää hupituotteen.
Nimi Green Fishing tulee siitä, että lajissa ei häiritä oikeita kaloja. Finaalikilpailun jälkeen kalat kerätään Lohjanjärvestä talteen ensi vuotta varten.
Kaljaasin omistajat Jani Méling ja Anu Räikkönen innostuivat ideasta heti. Sisarukset kertovat harrastaneensa magneettikalastusta lähinnä olosuhteiden pakosta. Méling kertoo, että Kaljaasin ympäristöstä on ongittu muun muassa avaimia ja puhelimia.
 
Timo Aarnio kertoo, että hän tutustui Mélingiin alun perin asiakkaana. Sittemmin heistä on tullut yhteistyökumppaneita. Viime vuoden puolella Aarnio oli sanonut Mélingille, että hän haluaisi mainoksensa Kaljaasin portteihin.
– Emme olleet edes ajatelleet sitä, mutta hän pyysi ja sai ne, Méling kertoo.
Aarnio, Méling ja Räikkönen ovat yhteistyöstä iloisia.
– Jos yhteistyökumppani on nihkeä, yhteistyötä ei voi oikein tehdä. Jani on ihan päinvastainen, Aarnio toteaa hymyillen.
Jani Mélingin mukaan Kaljaasi haluaa olla koko perheen paikka.
– Onhan tämä koukuttavaa, Anu Räikkönen toteaa naurahtaen.
Green Fishingiä voivat kokeilla kaikki vauvasta vaariin. Rahapalkintojen takia alaikäisten tulee kuitenkin kalastaa aikuisen seurassa.
 
teksti Esta Peltoniemi Länsi-Uusimaa